Skip to content
Workshops

Workshops

Workshops

In onze multifunctionele ruimte “In de Schuur” kunnen niet alleen vergaderingen en presentaties worden gehouden, maar geven wij ook verschillende workshops. O.a. wolvilten, klompen beschilderen en werken met schijfjes hout. Ook kunnen kinderen naar hartenlust knutselen met wol en kleurplaten kleuren.

Laat u inspireren door uw bezoek aan het Groene Hart en leg die beleving vast in wol, op een schijfje hout of op een klomp. Maak er een creatief en gezellig dagdeel van waar u een leuke tastbare herinnering aan overhoud.

De meeste workshops zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Ook organiseren wij workshops “op maat”. Neem contact met ons op voor de vele mogelijkheden.

Wolvilten

Onze schapen worden één maal per jaar geschoren. Van deze wol zijn mooie creaties te maken. Wij geven regelmatig workshops wolvilten.

Wolvilten is een oeroude ambachtelijke techniek om van wolvezels textiel te maken. Vilten is eigenlijk het verbinden van wol. Wolvilten kan op meerdere manieren. Met een naald met weerhaakjes, het droog vilten of met water en olijfzeep, het nat vilten. 

De wol wordt eerst gekaard. Het kaarden gebeurt op een kaardmolen. Een ronddraaiende cilinder voorzien van een naaldbed. Hierbij worden de vezels ontward en verdwijnt het meeste vuil. Daarna ka de wol verder verwerkt worden. De wol wordt niet gewassen. Omdat de wol niet wordt gewaasen zijn er in het eindproduct nog kleine restjes stro en zaagsel terug te vinden. De geur verdwijnt wel omdat bij het viltproces zeel word gebruikt.

Van wolvilt zijn leuke werkstukjes te maken zoals een sfeerlichtje of een origineel kussen. Van gekleurde wol kunnen ook mooie bloemen worden gemaakt. Voor kinderen is het erg leuk een wolschilderijtje (droog vilten) te maken.

Workshops
Klompen beschilderen

Klompen beschilderen of versieren is een leuke bezigheid voor jong en oud.
Hangend aan de wand of op de vloer zijn het leuke, persoonlijke woondecoraties. Ook kunnen van klompen mooie plantenhangers of vogelhuisjes worden gemaakt.
Een leuk idee voor een gezellig kinderfeestje met een blijvende herinnering.

Workshops
Werken met schijfjes hout

Een leuke workshops voor iedere leeftijd waarbij iedereen zijn creativiteit de vrije loop kan laten gaan. De schijfjes hout kunnen worden beschilderd of beplakt met leuke prints uit servetten. Te gebruiken als onderzetter,  tafeldecoratie (met pasen of kerst) maar ook aan een koord als leuke hanger met wat gekleurde houten kralen.

Workshops