Skip to content

De Schaapsfarm

De Schaapsfarm

De schaapsfarm is in 1992 gestart met 4 schapen als hobby en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 150 à 160 fokschapen, die gemiddeld 1 – 2 lammen per jaar geven.
Midden jaren 90 hebben wij in eigen beheer een stal gebouwd van ca. 100 m² voor de  huisvesting van onze schapen.

Omdat deze ruimte niet groot genoeg was om alle schapen te kunnen herbergen, hebben wij jarenlang een schuur er bij gehuurd. In 2001 heeft Wim zijn baan opgezegd en is zich volledig gaan bezighouden met de schapen en de verkoop van schapen en lammeren. Ook verkoopt Wim schapen en lammeren voor derden.

Omdat er gefokt wordt voor het vlees kruisen wij Texelaars met Noord-Hollanders. Met als doel om zo grotere,  goed bevleesde nakomelingen te krijgen. Ook is het belangrijk dat het schaap over goede moedereigenschappen beschikt en een goede melkproductie heeft om ook 3 lammeren groot te kunnen brengen. Ook hebben we sinds dit jaar een koppel bonte fokschapen.

De Schaapsfarm

In 2012 hebben we de vergunning gekregen voor het bouwen van een grotere stal en een woonhuis. Vanaf 2015 zijn wij bij het bedrijf gaan wonen. De stal is ruim opgezet en heeft in de schapen lammertijd, maart en april, een publieksfunctie, omdat wij graag onze kennis en ervaring met iedereen willen delen. In deze periode is iedereen welkom om de lammetjes te komen aaien en te knuffelen. De stal heeft ruime looppaden zodat rolstoelgebruikers en gezinnen met een kinder- of wandelwagen ook een bezoekje kunnen brengen. Onze bezoekers variëren dan ook in leeftijd van  1 tot 90. Na de rondleidingen kan “In de Schuur” nog een kopje koffie of een frisdrank worden gedronken. Kinderen kunnen hier ook knutselen met wol en andere leuke werkstukjes maken.

 

Wij zijn een erkend leerbedrijf dat jongeren tijdens een stage een goede praktijkopleiding kan geven.