Skip to content

Fiets- en wandelroutes

Wandelroutes

Door de molenviergang is een wandelroute die u langs alle molens van de viergang brengt. Deze route kan ook in twee korte routes worden gelopen. De start van beide routes is op het parkeerterrein bij onze Bed & Breakfast.

De noordelijke route (ca. 3 km) wandelt u in noordoostelijke richting langs molen nr. 4 (Kerkvaartsweg – Stationsweg). Vervolgens rechtsaf door een gedeelte van de Dorpsstraat en het Zuideinde. Ter hoogte van Zuideinde 20 (over de brug direct linksaf het Pad van Kempenaar) vervolgt u de route door de polder langs molen nr. 1. U arriveert over de Achtermiddenweg weer bij het parkeerterrein. 

De zuidelijke route (ca. 6 km) wandelt u in zuidwestelijke richting langs de Kerkvaart.  Aan het einde van de Kerkvaart gaat u linksaf (Kortsteekterweg). Aan uw linkerhand ziet u dan al snel molen nr. 3. Over het pad langs de molens bereikt u de Achtermiddenweg, waar u linksaf richting parkeerplaats loopt.

Tussen molen nr. 2 en molen nr. 3 passeert u het sifon; de (onzichtbare) duiker waardoor het boezemwater van de Drooggemaakte polder tussen molen 2 en 3 onder de Aarlanderveense wetering doorloopt. Deze wetering is de molenwetering van de Zuid- en Noordeinderpolder. 

Uiteraard is de route ook geheel of in tegengestelde richting af te leggen.

Op de website van “Het Groene Hart van Holland” vindt u nog meer wandelroutes:

Ommetje Aarlanderveen

Aarlanderveen – Reeuwijk

Wandeling Alphen – Woerdense Verlaat

Fietsroutes

Binnen het Groene Hart van Holland vind je uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren en rivieren, maar ook historische dorpen en steden, forten en boerderijen en een rijk landleven met streekproducten.

Rond Aarlanderveen zijn meerdere fietsroutes uitgestippeld:

Fietsrondje Nieuwkoop 1

Fietsrondje Nieuwkoop 2

Fietsrondje Nieuwkoop 6

Fietsroute Alphen – Nieuwkoop