Skip to content

Toeristische informatie

Toeristische informatie

Op deze pagina vindt u korte toeristische informatie over de omgeving. Voor uitgebreide informatie, openingstijden en routebeschrijvingen verwijzen wij u naar de betreffende websites.

Bezoek ook onze pagina “Interessante links” voor nog meer recreatieve mogelijkheden en eetgelegenheden in de nabije omgeving.

Toeristische informatie
Molenviergang Aarlanderveen

Tussen Alphen aan de Rijn en Aarlanderveen ligt “De Drooggemaakte Polder aan de Westzijde te Aarlanderveen”. Het is een echte Groene Hart polder, met boerenland, natuurwaarden en wandelroutes. Lees meer.

Toeristische informatie
Vogelpark Avifauna

Of je er nu een dagje alleen op uit wil trekken, met je gezin of de hele familie, in Avifauna is er voor iedereen iets te beleven. Zelf voeren van Australische honingpapegaaien en kijken bij het voeren van de pinguïns en pelikanen. Lees meer.

Toeristische informatie
Historisch Gouda

Gouda is een prachtige historische stad in het Groene Hart. De stad is ontstaan in de middeleeuwen op de plaats waar de Gouwe en de Hollandsche IJssel samenvloeien. Lees meer.

Toeristische informatie
Nieuwkoopse Plassen

De Nieuwkoopse Plassen is op het eerste gezicht een mooi, typisch Hollands landschap. Maar er is veel meer. De bijzondere onderwaternatuur en natuurlijk de aanwezigheid van otters! Lees meer.

Toeristische informatie
Golfclub Zeegersloot

Midden in het Groene Hart van Nederland ligt Golfclub Zeegersloot. Golfclub Zeegersloot beschikt over 27 holes en een uitgebreid oefencentrum, oefenholes en bunkers. Lees meer.

Toeristische informatie
Museumpark Archeon

Beleef de geschiedenis! Zwerf door de prehistorie en ga mee héél ver terug in de tijd.  Breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland. Lees meer.