Skip to content
Vogelpark Avifauna

Of je er nu een dagje alleen op uit wil trekken, met je gezin of de hele familie, in Avifauna is er voor iedereen iets te beleven. Zelf voeren van Australische honingpapegaaien en kijken bij het voeren van de pinguïns en pelikanen. Ontdek verschillende vogels tussen het groen van de Filipijnse jungle bekijk de sierlijke flamingo’s heel dichtbij in het Cubaanse brakwatermoeras.
Ook de spectaculaire vogeldemonstraties zijn de moeite waard. De vogels vliegen heel dichtbij vliegen, eten en jagen zoals zij dat in de natuur gewend zijn. Avifauna biedt zooveel meer. Er zijn niet alleen vogels maar is er ook een Oosterse tuin met rode panda’s. Of een halfapen verblijf waar je zelf tussen de groep ringstaartmaki’s en rode vari’s kunt wandelen! Op het eiland Nuboso wonen dwergaapjes en bijzondere vogels in een mini Zuid-Amerikaans nevelwoud. Tenslotte beleven de kinderen urenlang speelplezier in de XXL speeltuin. Voor meer informatie: www.avifauna.nl.

Historisch Gouda

Gouda is een prachtige historische stad in het Groene Hart. De stad is ontstaan in de middeleeuwen op de plaats waar de Gouwe en de Hollandsche IJssel samenvloeien. Aan het einde van de dertiende eeuw werden er stadsrechten aan Gouda verleent. Gouda is altijd een rijke stad geweest en dit is nog steeds merkbaar als je een rondje loopt door het historische centrum van de stad. Het stadhuis van Gouda en de Sint-Janskerk zijn hier goede voorbeelden van. De stad is natuurlijk beroemd om zijn Goudse kaas. Maar kaarsen, pijpen en stroopwafels zijn bekende Goudse producten. Op https://welkomingouda.nl vindt u meer informatie over het historisch centrum van Gouda. 

Nieuwkoopse Plassen

De Nieuwkoopse Plassen is op het eerste gezicht een mooi, typisch Hollands landschap. Maar er is veel meer. Dit laagveenmoeras heeft een verborgen schoonheid door de aanwezigheid van allerlei (schuwe) moerasvogels, door de natuurlijke processen (water wordt land) die onzichtbaar traag verlopen, door de bijzondere onderwaternatuur en natuurlijk de aanwezigheid van otters! Meer informatie vindt op de website van Staatsbosbeheer: www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-nieuwkoopse-plassen.

Golfclub Zeegersloot

Golfclub Zeegersloot beschikt over 27 holes en een uitgebreid oefencentrum met verlichte driving range, oefenholes en bunkers. Bij Golfschool Zeegersloot kunnen lessen worden geboekt om alle kneepjes van het golfspel onder de knie te krijgen. In het clubhuis treft u een gezellige bar en een restaurant.  De 18 holes Griend-Heuvelbaan en 9 holes par-3 Parkbaan liggen te midden van een bijzonder fraai natuurgebied en ‘on top of that’ slaat u op de Heuvelbaan af op een van de hoogste punten van het Groene Hart, dat ruim 17 meter boven zeeniveau ligt. Golfclub Zeegersloot is onderscheiden met het GEO-certificaat; dé internationale erkenning voor duurzaam en verantwoord milieubeleid. Voor meer informatie: www.zeegersloot.nl.

Museumpark Archeon

Zwerf door de prehistorie en ga mee héél ver terug in de tijd, naar het kamp van de jagers. Stap ook eens in een echte boomstamkano en bekijk ook het leven van de eerste boeren. Kom héél dichtbij de Romeinen in een echt badhuis met een Romeinse massage of bezoek de geurige kruidentuin en geniet even bij de Romeinse Tempel. Duik diep in de middeleeuwen en schiet alvast de pijl in de roos of wordt tot ridder geslagen. In het middeleeuwse stadje wordt hard gewerkt bij de mandenmaker, de bakker en de ambachten van weleer. De hutten, huisjes en gebouwen hebben ooit allemaal in ons land gestaan. Bezoek ook het Archeologiehuis Zuid-Holland waar allemaal échte vondsten liggen en de Romeinse Restauratiewerf waar de Zwammerdamschepen worden gerestaureerd. Voor meer informatie: www.archeon.nl